Stig Fogh Andersen

Stig Fogh Andersen, Kgl. Kammersanger og tenor, er uddannet ved konservatorierne i Århus og København og debuterede på Den Jyske Opera i 1978. I 1980 blev han ansat som solist ved Det Kongelige Teater, og i 2006 blev han udnævnt til Kgl. Kammersanger. Stig Fogh Andersen blev en af verdens mest efterspurgte Wagner- sangere, efter at han i 1994 havde sit store gennembrud som Siegfried i Richard Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera.

 

Siden har han sunget rollen som Siegfried mere end 160 gange i vidt forskellige opførelser på adskillige af verdens store operascener. Derudover har han blandt andet sunget titelpartierne i Lohengrin, Tannhäuser, Tristan og Isolde, Parsifal, Peter Grimes og Otello samt de store roller i Mestersangerne, Maskarade, Tryllefløjten, Carmen, Fidelio og Valkyrien. Han har sunget på de største operahuse i byer som New York, Zürich, Berlin, München, Houston, Mannheim, London, Paris, Tokyo, Helsingfors, Buenos Aires, Torino, Amsterdam, Chicago, Seattle og Berlin, Ligesom han har gæstet festivaler som Bregenz, Verbier, Salzburg, Wels, München. Blandt de internationale dirigenter, han har arbejdet med kan nævnes Daniel Barenboim, James Levine, James Conlon, Mark Elder, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Bernard Haitink og Hartmut Haenchen. I de seneste år har han bl.a. sunget Mestersangerne i Berlin, Parsifal i Paris og København, Valkyrien i Salzburg og Hamburg, Siegfried i Ringen i Seattle, Tristan på Det Kongelige Teater, Zürich, Hamburg og i Wels, Tannhäuser i København og Tokyo, Herodes i Salome i München, Salzburg, Paris og senest London.

 

Foruden opera synger Stig Fogh Andersen også koncerter med et bredt repertoire, som strækker sig fra barok til moderne tid. CD-indspilninger omfatter bl. a. Dansk Scenemusik og Wagner-operaer i uddrag med Niels Borksand, Gurrelieder på CD og DVD m. henholdsvis Salonen og Jansons, Rinaldo af Brahms, Das Buch mit 7 Siegeln af Franz Schmidt, Wagners Ringen på DVD og CD.

 

Stig Fogh Andersen har ligeledes arbejdet som instruktør. Indtil nu er det blevet til Bent Lorentzens kammeropera Kain og Abel og Wagners Tristan og Isolde på Det Kongelige Teater, Götterdämmerung på Den Ny Opera og musicalen Sweeney Todd på Odense Teater.

Medvirker 2015-2016 i :

 

I Herolds Sko