Sofie Elkjær Jensen

Sofie Elkjær Jensen (sopran) er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2005-2008) og Operaakademiet (2008-2011).

 

Hun debuterede på Det Kongelige Teater i 2010, på sit 2. år på Operaakademiet, i rollen som Papagena i Mozart's "Tryllefløjten". Af andre roller kan nævnes: Drusilla/Fortuna i "Poppea's Kroning". Blanche i "Des dialogues de Carmelites", hovedrolle i  Janacek's "Den fiffige lille ræv", Søster Osmina/novice i Puccini's "Il Trittico" samt Frasquita i Bizet's "Carmen" -både på Operaens store scene og guidOperas turnéopsætning. 

 

I sommeren 2012 optrådte Sofie på Det Kongelige teaters strandscene "Ofelia Beach" som Susanna i "Figaros bryllup". Sofie Elkjær Jensen har som den eneste sanger været med siden Copenhagen Opera Festival's begyndelse i 2009, hvor hun spillede Euridice i "Orfeo". I 2010 kunne hun høres som Musetta i "La Boheme". Hun har sunget Preciosa i Reesen's "Farinelli" med Tivolis symfoniorkester under ledelse af Jesper Nordin og i La Grande Finale med Malmø Symfoniorkester.

 

I sæson 13/14 sang Sofie Elkjær Jensen Laetitia i Det Kongelige Teaters opsætning af Menotti's "The Old Maid and The Thief", Agnes i Egnsteater Undergrundens "En Fremmed i sengen er bedre end ti på taget" og Adina i GuidOpera's "Elskovdrikken".

 

I april 2012 havde Sofie Elkjær Jensen sin debut i Tyskland, på operaen i Kiel, som Prinsesse Lusa i den moderne opera "Kalif Storch", og i marts 2011 debuterede hun på Den Jyske Opera i rollen som Zerlina i "Don Giovanni".

 

Sofie modtog i 2011 Wilhelm Hansens legat, i januar 2012 Leonie Sonnings legat og i sommeren 2012 modtog hun Richard Wagner stipendiatet og blev sendt til Bayreuther Festspillene. 

I 2009 vandt hun 1.prisen og publikumsprisen i "Operaens Venners talentkonkurrence for Unge Sangere".

 

 

Medvirker  i :

 

Elskovsdrikken