Nyt fra guidOpera - September 2017

guidOpera kan med stolthed fortælle, at vi har indgået et frugtbart sam­ arbejde med Helsingør Kammeropera. Sammen med dem ønsker vi at skabe kammeropera i det fine Teaterhus i Stengade, Helsingør. Allerede 15. september har vi premiere på Elskovsdrikken, og vi håber at se rigtig mange af Jer til G. Donizettis skønne kærlighedskomedie. Billetter købes på www.kammeropera.dk. Fremtidige forestillinger sammen med Helsingør Kammeropera er La Bohème, Carmen og en børneoperafestival i maj 2018.Vi glæder os meget til publikums opbakning omkring den første sæson, og ser fremt til at skabe endnu ere operaoplevelser i Helsingør.

Denne sommer har guidOpera afholdt en velbesøgt Sommeroperafestival, både på Drakamöllan i Skåne og på Ærø. Begge steder opførtes de to italienske enakters operaer Bajadser af R. Leoncavallo og Kappen af G. Puccini. Handlingen i Kappen foregår på en gammel pram ved Seinen, og operachef Guido Paevatalus smukke scenogra passede perfekt ind i rammerne på Ebbe’s Bådeværft på Ærø. Begge operaer er for øvrigt drama­ tiske fortællinger med utroskab og jalousi som omdrejningspunkt. I Kappen bliver Niels Jørgen Riis, der synger partiet som Luigi, slået ihjel af den jaloux ægtemand, mens han i Bajadser, i rollen som Canio, selv bliver overmandet af jalousien, hvilket får fatale følger for Nedda, hans hustru.

Vores elskede børneopera Dragen Kjetil var i begyndelsen af august til­ bage i det smukke landskab ved Drakamöllans skånske bakker. For første gang med en arabisk tolk, så de mange tosprogede børn i publikum k stor glæde af forestillingen. Efterfølgende spillede Dragen Kjetil på Dalby Stenbrott ved Sommarlund Festivalen, der med både vand og klipper var spændende omgivelser for vores lille drage og hans venner.

Vi har netop haft repremiere på Verdis Rigoletto. På Viften i Rødovre sang publikum med påLa donna è mobile, og hele forestillingen vakte jubel og begejstring. guidoOperas udgave af den klassiske opera foregår i nutidens Italien, hvor en politiker, hans spindoktorer og en ung attrak­tiv kvinde indtager scenen. Rigoletto drager nu videre på turné til Skive (19/09), Slagelse (28/10), Taastrup (10/12), Aalborg (14/12), Viborg (18/01) og Mariagerfjord (31/01)

Featured Posts
Recent Posts