guidOperas Barberen i Sevilla nomineret til Den Fynske Kulturpris 2015!


16 kandidater dyster om Den Fynske Kulturpris 2015

Den 23. november 2015 bliver Den Fynske Kulturpris traditionen tro uddelt. Med prisen følger æren, opmærksomheden og 75.000 kroner. Ni fynske kommuner har alle indstillet kandidater, og i alt 16 er med i opløbet.

En Opera-opførelse i et bådbyggeri, en udstilling om fattigdom og en international tv-produktion er blandt paletten af kandidater til Den Fynske Kulturpris 2015, der vil blive overrakt i Kulturhuset Anexet på Lundsgaard Gods i Kerteminde til efteråret.

Kulturpris skaber stolthed og anerkendelse

Sidste år vandt ”Statsministeren”, som er en demokrati-debatterende teaterforestilling henvendt til børn mellem 4 og 8 år. Den humoristiske og tankeværkkende forestilling begejstrede både børn, lærere, forældre og alle andre, da den turnerede rundt i hele landet i efteråret 2013.

Den kontante hædersbevisning på 75.000 kr., som tilfaldt BaggårdTeatret, har siden medvirket til, at forestillingen har kunnet nå endnu længere ud i hele landet. Midlerne har ganske enkelt gjort det muligt at sende forestillingen på turné igen. Samtidig har prisen betydet øget anerkendelse omkring BaggårdTeatrets virke.

”Det at vinde Den Fynske Kulturpris har uden tvivl været med til at kvalitetsstemple BaggårdTeatret som et teater på Fyn, der skaber forestillinger af høj kunstnerisk kvalitet - også til den helt unge målgruppe. Vi har fået styrket og synliggjort vores brand. Flere fynboere ved nu, hvem vi er, og det er blevet lettere at gennemføre nye tiltag på teatret, fordi det kulturpolitiske bagland ved, at vi kan levere varen”, siger Jakob Bjerregaard Engmann, Teaterchef ved BaggårdTeatret

Faglig vurdering bag

Den Fynske Kulturpris går til en kulturbegivenhed eller et værk af høj kunstnerisk kvalitet, der i årets løb har givet publikum en særlig oplevelse. Ni fynske kommuner må indstille 1-2 kandidater hver. En fagjury udvælger fem fina-lister blandt de 16 kandidater, og Kulturregion Fyns politiske styregruppe udpeger vinderen på baggrund af fagjuryens anbefalinger.

”År efter år kan vi konstatere, at Fyn har et bredt, mangfoldigt og spændende kulturudbud, og det fortjener at blive markeret. Med Kulturprisen vil vi gerne anerkende og synliggøre de mange flotte kulturinitiativer, der skabes på Fyn”, siger Lene Høsthaab, formand for Kulturregion Fyns politiske styregruppe.

Den festlige prisuddeling finder sted i Kulturhuset Anexet på Lundsgaard Gods i Kerteminde den 23. november 2015, hvor publikum bl.a. kan glæde sig til at høre Dissing, Dissing, Las og Dissing.

De indstillede kandidater

Svendborg:

”Fattigdom på tværs”, udstilling på Forsorgsmuseet

Ærø:

”Eriksens Plads”

”Barberen i Sevilla”, opera i Marstal

Langeland:

”Udstilling 2014 i Kunsttårnene på Langeland”

”Kunstnernes Åbne Døre 2015”, program og udstilling

Nordfyns Kommune:

”Kirkemusikfestival i Hårslev 2014”

Kerteminde:

”Kunstnerdynastiet Syberg”, udstilling og bogudgivelse. Johannes Larsen Museet.

”Lions kunstudstilling 2015”, Kerteminde Idrætscenter

Odense:

”Fynsk Forår”, Odense Symfoniorkester

”Den lille havfrue – Myten under vand”, forestilling ved Kulturmaskinen

Assens:

”Blæksprutten Olsen”, cd udgivet af Assens SangKraftcenter

”SØLVMANDEN”, udstilling på Tobaksgaarden i Assens

Faaborg-Midtfyn:

”Min synske barndom – om ham der Carl…”, en totalteaterforestilling i Ringe bymidte

”1864”, filmen og TV-serien

Nyborg:

”Torbens Hjerte”, Nyborg Ungdomsskoles Rockmusical

”Kærlighed ved første hik”, Nyborg Voldspils ungdomsforestilling

Featured Posts
Recent Posts