PRESSEMEDDELSE: Puccinis TOSCA på sommerturné med guidOpera ……….


Tosca guidOpera.jpeg

PRESSEMEDDELSE

Puccinis TOSCA på sommerturné med guidOpera ……….

Drakamöllan i Österlen, Skåne, d. 20. juni kl. 18.00 og d. 21. juni kl. 14.00

Marstal, Ærø: Ebbes Bådeværft, d. 27. juni kl. 20.00 og d. 28. Juni kl. 14.15

Endelave, Skippergården , d. 5. Juli kl. 15.00. Ribe, Kunstmuseets Have, d. 9. juli kl. 19.30

Tosca er et voldsomt drama om liv og død. Vi møder en kvinde, Floria Tosca, der er helt anderledes end Puccinis andre heltinder. Hun er en passioneret, stærk og succesrig operasangerinde, der ved, hvad hun vil, og som er klar til at gøre hvad der skal til for at nå sit mål. Signe Asmussen debuterer i rollen som Floria Tosca. Målet for hendes kærlighed er maleren Cavadarossi, der synges af Niels Jørgen Riis. Han drømmer om et lille ugenert hus, hvor han kan bo med sin elskede, men hans skæbne bliver en helt anden. Guido Paevatalu debuterer i rollen som Baron Scarpia, et menneskeligt uhyre, der ikke tidligere er set på en operascene.

Den historiske baggrund for Tosca er en kamp om frihed og republik. Tosca er en af de få operaer, der kan knyttes til en præcis dato, tidspunkt og sted. I dagene 18. og 19. juni i året 1800 udkæmpedes et heftigt slag mellem den østrigske og den franske hær, ledet af Napoleon. Nyhederne om dette slag bliver afgørende for Tosca og hendes elskede Cavaradossis skæbne.

Tosca uropførtes i Rom i år 1900, og den er blevet en af operaklassikerne. Den opførtes i fjor på Det Kongelige Teater, hvor Niels Jørgen Riis debuterede i rollen som Cavaradossi.

guidOpera opfører en kammerversion af operaen. Både musik, handling og nøglepersoner er til stede, dekorationen er enkel, og det store orkester opleves i form af en klaverkvartet. Her er det musikken og sangerne, der er i fokus. Det giver publikum mulighed for at høre alle nuancer, og for at skabe en egen oplevelse af Puccinis fantastiske opera.

Vi møder følgende i rollerne: Floria Tosca: Signe Asmussen, sopran. Cavaradossi: Niels Jørgen Riis, tenor. Scarpia: Guido Paevatalu, bariton. Angelotti: Frederik Paevatalu Rolin, bariton. Sakristanen: Anders Jakobsson, basbaryton. Spoletto: Petter Wulfsberg Moen, tenor. En fangevogter: Frederik Paevatalu Rolin, bariton. Kvartetten ledes af kapelmester Carol Conrad på klaver med Anton Lasine, violin, Juliane von Hahn, cello, og Anna Klett, klarinet.

Forestillingen er produceret af guidOpera og instrueret og iscenesat af Guido Paevatalu, der også introducerer handlingen inden forestillingen. Operaen synges på italiensk.

Sommerturnéen gennemføres med støtte fra Oticon fonden, Augustinus fonden, Dansk Musiker Forbund, Dansk Kapelmesterforening og Drakamöllans Gårdshotel.

Billetter: www.guidopera.com under kalender. Klik på forestilling og dato.

Meld dig på vores nyhedsbrev og gå ikke glip af vores tilbud og nyheder i guidOpera!

Featured Posts
Recent Posts